نشست علمی و ادبی شب خوانسار در کتابخانه آیت الله حاج سید رضا میرصانعی با حضور گرم جمعی از علما، اساتید، نویسندگان و محققین برگزار شد.

نشست علمی و ادبی شب خوانسار در کتابخانه آیت الله حاج سید رضا میرصانعی با حضور گرم جمعی از علما، اساتید، نویسندگان و محققین برگزار شد.

یکشنبه ۳۰ دیماه ساعت ۱۹ تا ۲۲ با محور خوانسارپژوهی به همت انجمن ادبی اردیبهشت با مدیریت حجة الاسلام و المسلمین آقای سید صادق اشکوری و همکاری انجمن ادبی پیرنگ، مجمع ذخائر اسلامی، انتشارات اندیشه و فرهنگ جاویدان در کتابخانه آیت‌الله حاج سید رضا میرصانعی خوانساری با حضور جمعی از استادان و نویسندگان در قم برگزار شد.
در این نشست ابتدا محقق و نویسنده گرانقدر استاد آقای حمیدرضا میرمحمدی درباره تاریخ علمی و اجتماعی خوانسار از قرن چهارم تاکنون، جامعیت دینی علمای خوانسار، همچنین در حوزه های ریاضیات، بهداشت و پزشکی، هنر، ادبیات و شعر، موسیقی و پرورش حکیمانی چون مرحوم دکتر زهرایی ها و… پرداختند. همچنین خوانسار را شهری کوچک به وسعت ایران بزرگ خواندند و موضوعات و مصادیقی هم بیان شد. اشاراتی نو هم به درخشش های خوانساری ها در عرصه های چاپ و نشر، فرهنگ و امور اجتماعی، اقتصادی، کارآفرینی و خیریه در جای جای کشور داشتند.
همچنین شعرخوانی بسیار دلنشین ایشان به گویش خوانساری بسیار مورد توجه و استفاده قرار گرفت.
همچنین آیت‌الله حاج سید رضا میرصانعی خوانساری نویسنده تفسیر جامع قرآن کریم “نسیم وحی”؛ از خاطرات و سیره علمی و عملی مرحوم آیت‌الله سید احمد خوانساری رضوان الله تعالی علیه که ایام ارتحالشان را پشت سر گذاشتیم، مطالبی ارزشمند بیان فرمودند و ساده‌زیستی و ملاحظات رفتاری و احتیاط دینی ایشان را کم‌نظیر دانستند و بر لزوم الگو قراردادن این عالم عامل و باتقوا و کم نظیر در زندگی خاصه عالمان امروز تاکید داشتند. در زمانی که عملکرد علما و رفتارها و ملاحظات اجتماعی اشان در مسیر دینداری و زندگی مردم نقش بسیار حساسی خواهد داشت… .
در ادامه استاد سید محسن محسنی از قم پژوهان گرانقدر از پیوند شهر قم با دیگر شهرها و کشورها مطالب ارزشمندی ارائه نمودند و مژده تدوین کار تحقیقی و ارزشمندی از پیوند فرهنگی و اجتماعی قم و خوانسار را دادند… .
محقق گرانقدر دکتر جعفر اورعی هم از دیگر سخنران‌های این جلسه درباره ظرفیت‌های ادبی خوانسار ارائه مطالب داشتند و نیز کار تحقیقی و پایان نامه سطح دکتری خود در حوزه گویش خوانساری و واکاوی اشعار شاعر نام آوازه شهرستان خوانسار مرحوم بخشی خوانساری را گذرا معرفی نمودند… .
در لابلای سخنرانی ها از دکلمه خوانی آقای محمد حسین اورعی در مدح مولی متقیان امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام حضار بهره مند شدند.
دکتر سید محمد مهدی میرصانعی مدیرمسئول انتشارات اندیشه و فرهنگ جاویدان هم پس از یادی از عالم پارسا و با اخلاق مرحوم آیت الله حاج شیخ غلامعلی حاج شریفی که مشوق ایشان در عرصه کارفرهنگی و عمق بخشی دینی جامعه بودند، درباره اختصاص بخشی با عنوان “خوانسارپژوهی” در انتشارات از سال ۱۳۹۸ صحبت کردند و اشاره داشتند که تا کنون ۱۸ عنوان کتاب در این موضوع بدون حمایت مادی دولتی منتشر شده است. همچنین بر رسالت این بخش که در آینده تحت عنوان “بنیاد خوانسار پژوهی” فعالیت خود را پی خواهد گرفت که همانا راستی و صداقت در انتقال تاریخ و خدمات گسترده گذشتگان این شهر به نسل جدید، هدف آن است، تاکید داشتند… . چرا که ما امروز وظیفه سنگینی در کمک به هویت بخشی دینی، اجتماعی و فرهنگی به نسل نو با انتقال درست مفاهیم با نیش قلم بر چکامه کاغذ داریم. قلمی که یکی از مظاهر مقدس هستی است و خداوند بدان سوگند یاد کردند.
استاد و محقق گرانقدر دکتر محمود براتی هم که بجهت تراکم کلاس درس امکان حضور نداشتند، ما را از محتواهای ضبط شده ارسالی پیرامون گویش خوانساری و شعرخوانی به گویش شیرین خوانساری بهره مند نمودند.
این نشست علمی و ادبی و معنوی با شعرخوانی دلنشین و زیبای دکتر علی حیدری یساولی از حکیم ابوالقاسم فردوسی و مولانا جلال الدین بلخی به پایان رسید.
لازم به ذکر است با توجه به درخواست و استقبال مردم خوانسار و حاضرین این نشست ارزشمند علمی و ادبی، جلسه و همایش بعدی در اردیبهشت ماه در بیت آیت‌الله حاج سید رضا میرصانعی خوانساری در شهر زیبای خوانسار برگزار می‌شود.

ویدئو این نشست را میتوانید از طریق لینک زیر تماشا کنید